سفارش تبلیغ
صبا ویژن


نیمه پنهان جهادی -


درباره مهاجر
نیمه پنهان جهادی -
مدیر وبلاگ : مهاجر[197]
نویسندگان وبلاگ :
مسئول مسافرت[71]
معاون فرهنگی[2]
معاون علمی[2]
معاون اداری-مالی[2]
وحید نصیری کیا[13]
احسان آقارضایی[-2]
سعید توکلی[2]
محمد علی بیگی[0]
میهمان[6]

آی دی نویسنده
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
اطلاع رسانی
جهادی 87
جهادی 88
درباره جهادی
فعالیت‏ها در جهادی
خاطرات جهادی
فقر و محرومیت
مطالب طنز
فرکانس محرمانه
وقایع
شورای هماهنگی
مؤمن جهادی
خواهران جهادی
بسیج سازندگی
فرهنگی داخلی


.::رفیق قافله::.
شورای هماهنگی گروه های جهادی
تأملاتی در باب جهادی
بنیاد فرهنگی والی
مؤسسه جهادی
بسیج سازندگی
یاوران جهادگر
جواد الائمه
مهرباران
رضوان
رازدل
آفتاب طلایی(نیک شهر)

.::همرهان::.
آنتن [35]
کتاب های سید مرتضی [177]
فلسفه و حکمت [149]
باشگاه اندیشه [137]
صالحین شیعه [62]
ماهنامه حیات [146]
ماهنامه حضور [295]
ماهنامه راه [134]
سبکبالان [102]
مجاهد [390]
ساجد [133]
نائب [355]
[آرشیو(12)]

شماره دوم نشریه هجر.آبان 88.نسخهpdf آوای مهاجر


اشتراک فصلنامه مهاجر
 
لوگوی وبلاگ
نیمه پنهان جهادی -

کلیه حقوق این وب‏گاه متعلق به گروه جهادی مهاجر است
Mohajer.basij@gmail.com
 RSS 

نیمه پنهان جهادی

از پیش‏قراولی تا پس قراولی

بخشی از سفرهای جهادی که اغلب از دید اکثر شرکت‏کنندگان در سفر پنهان می‏ماند، سفرهای پیش‏قراولی یا شناسایی قبل از برگزاری و پس‏قراولی بعد از مسافرت است. این دو نوع مسافرت جزء فرآیندهای برگزاری مسافرت جهادی محسوب می‏شوند.

نیمه پنهان جهادی

از پیش‏قراولی تا پس قراولی

بخشی از سفرهای جهادی که اغلب از دید اکثر شرکت‏کنندگان در سفر پنهان می‏ماند، سفرهای پیش‏قراولی یا شناسایی قبل از برگزاری و پس‏قراولی بعد از مسافرت است. این دو نوع مسافرت جزء فرآیندهای برگزاری مسافرت جهادی محسوب می‏شوند.

تعیین مکان مسافرت از استان تا انتخاب دقیق روستاها در سفرهای پیش‏قراولی صورت می‏گیرد. برای مشخص نمودن استان، از تجربیات سفرهای گذشته و همچنین دیگر گروه‏های جهادی، مشاوره با فارادی که در این زمینه فعالیت می‏کنند و یا رده‏بندی استان‏های محروم استفاده می‏شود.

بعد از مشخص شدن استان و نامه‏نگاری با برخی ادارات و سازمان‏ها مانند کمیته امداد امام خمینی(ره) مقدمات باری حضور در منطقه و بازدید از مناطق مختلف استان فراهم می‏شود. طی اولین سفر پیش‏قراولی سعی می‏شود محروم‏ترین مناطق استان مورد بازدید قرار گیرد و منطقه مورد نظر انتخاب شود. اطلاعات اجمالی در مورد پروژه‏های قابل اجرا نیز بدست می‏آید. در سفرهای بعدی که معمولاً معاون سازندگی، فرهنگی و علمی هم حضور دارند، زمینه فعالیت‏ها بررسی می‏شود، روستاهایی که دارای پروژه سازندگی هستند و محا اسکان بازدید و تا حدودی مشخص می‏شوند. سطح فرهنگی منطقه در زمینه‏های مختلف اعم از مذهب، آداب و رسوم منطقه و ... از طریق صحیت با مسئولینو اهالی ارزیابی می‏شود. همچنین شرایط و امکانات برای فعالیت علمی بررسی می‏شود. علاوه بر این اگر گروه قصد انجام فعالیت دیگری در منطقه را داشته باشد، هماهنگی‏های مربوط صورت می‏گیرد.

گفت‏و‏گو با مسئولین استان، اعم از استاندار، فرماندار، مدیر سازمان‏های مختلف در استان و شهرستان در رابطه با همکاری با گروه و تأمین امکانات از جمله فعالیت‏هایی است که در سفرهای پیش‏قراولی انجام می‏شود.

تعداد و مدت این سفره بستگی به میزان هماهنگی‏های لازم و همکاری مسئولین منطقه با گروه دارد. این سفرها از حدود سه ماه قبل از برگزاری مسافرت آغاز می‏شود و تا آغاز مسافرت ادامه دارد.

پس از برگزاری مسافرت، برای بررسی منطقه اجرای پروژه‏ها و بررسی نتایج فعالیت‏ها سفرهایی تحت عنوان پس‏قراولی در منطقه صورت می‏گیرد. اگر سفرهایی که برای تداوم فعالیت‏های فرهنگی و علمی را جزء سفرهای پس‏قراولی محسوب کنید، این سفرها تا یک سال پس از برگزاری سفر ادامه دارد. سفرهای پس‏قراولی در زمینه فرهنگی و علمی بیشتر با هدف به نتیجه رساندن و تداوم فعالیت‏های صورت گرفته در مسافرت انجام می‏شود. که البته بستگی به همکاری مسئولین و نهادهای منطقه دارد.

آنچه ذکر شد، گوشه‏ای از فرآیندهای برگزاری یک مسافرت جهادی 10 روزه است. شاید برای کسانی‏که در سفر جهادی شرکت می‏کنند، چگونگی برگزاری مسافرت اهمیت چندانی نداشته باشد، و به سفرهای جهادی صرفاً بعنوان وسیله می‏نگرند، که در راستای رسیدن به هدفشان از آن استفاده می‏کنند؛ ولی آشنا شدن با این وسیله ما را در رسیدن به هدف کمک می‏کند، البته بحث در رابطه وسیله و هدف در جهادی وجود دارد که به امید خدا در آینده به آن می‏پردازیم.



نویسنده : مهاجر » ساعت 9:8 عصر روز جمعه 86 مرداد 5